Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake

Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake

Hello everybody, it is Drew, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake. It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. They are fine and they look wonderful. Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake estimated approx 45 minutos.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake using 14 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

#cotillón Recuerdo que mi madre hacía platos salados y postres con sémola. Habitualmente yo hago los ñoquis romanos que le encantan a mi hijo.
Pero ayer se me ocurrió que podría hacer unos “palitos” de sémola y calabaza, un ingrediente fundamental y típico del otoño.
Para completar el plato lo acompañé con una riquísima salsa.

Ingredients and spices that need to be Get to make Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake:

  1. 250 grs sémola fina
  2. 150 grs calabaza
  3. 1 cebolleta muy picadita
  4. 200 ml nata para cocinar
  5. 2 cucharadas queso Parmesano molido
  6. C/N Mantequilla
  7. Aceite para freír
  8. 1 huev, ligeramente batido
  9. 1 taza pan rallado
  10. 4-5 estambres de azafrán
  11. Sal marina y pimienta negra molida
  12. 1/2 cucharadita nuez moscada
  13. 1/2 cucharadita polvo natural de setas Shiitake, optativo
  14. 1 cucharada perejil picadito

Steps to make to make Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake

  1. Preparar los ingredientes. Poner el azafrán con la nata y macerar unos 30´. Lavar, pelar y quitar las semillas de la calabaza. Cortar en trozos y cocer con sal y agua hasta que esté blanca. Colar bien para quitar todo el líquido. Cocer la sémola en agua con sal como se indica en el envase.
  2. Antes de que se enfríe la sémola incorporar 2 cucharadas de mantequilla, el queso y sal y pimienta. Aplastar con 1 tenedor la calabaza y mezclar muy bien con la sémola hasta tener una masa homogénea.
  3. Engrasar una fuente y extender la mezcla. Alisar con el dorso de una cuchara y llevar a la nevera al menos 2 horas. Mejor dejarla toda la noche. Batir el huevo con 2 cucharadas de nata, el perejil, sal y pimienta. Retirar de la nevera y cortar bastoncitos de sémola. Pasar, primero por huevo batido y luego por el pan rallado. Reservar.
  4. Mientras se fríen las varitas de sémola, preparar la salsa. Rehogar en 2 cucharadas de mantequilla derretida, la nata con el azafrán a fuego bajo. Salpimentar a gusto y añadir la nuez moscada y el polvo de shiitake si se utiliza. Servir los palitos con la salsa recién hecha.

As your experience as well as self-confidence expands, you will certainly find that you have more natural control over your diet as well as adjust your diet to your personal preferences gradually. Whether you intend to offer a recipe that uses less or more components or is a little basically hot, you can make simple changes to accomplish this goal. In other words, start making your recipes on time. When it comes to fundamental food preparation abilities for beginners you don't need to discover them yet only if you grasp some straightforward cooking techniques.

This isn't a complete overview to fast and easy lunch recipes yet its excellent food for thought. Ideally this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of square meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Make Perfect Palitos de sémola con salsa de azafrán y polvo  de Shiitake. Thank you very much for your time. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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