Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas
Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It is enjoyed by millions every day. It's simple, it's fast, it tastes delicious. Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas is something that I have loved my whole life. They're fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas is 3 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas estimated approx 40 minutos.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas using 16 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
#delantaldorado
Pues hoy toca este arrocito . Es difícil planear a veces el menú diario improvisando con las cosillas que van quedando en casa durante estos días sin salir y en los que es difícil a veces encontrar productos comunes en nuestras mesas .
Aquí usaremos setas congeladas (no gsvis frescas ) y calabaza ya pelada , sin pipas y envasada. Podrás buscar tus propias alternativas con lo que tengas .
Normalmente cocino y voy congelando bases para otras cosas o aprovecho el producto fresco para cocinar varias cosas . Hoy ... tirando de restos ... preparamos este arroz . Te lo cuento !! 😉
Pd: a petición de una amiga , os cuento que le he puesto un poco de una especia llamada Ajo de Oso que siempre traigo de Rep. checa pero que sé que se puede encontrar en España y es común por el Norte . Da un sabor espectacular . Os animo a que la busquéis y la probéis en vuestros platos . Mientras ... y aunque no es lo mismo ... te doy alternativas
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas:
- 125 gr arroz
- 250 gr calabaza pelada y sin semillas
- 200 gr hoja de espinaca
- 250 gr mix de setas congeladas
- 300 gr pechuga de pollo
- 500 ml caldo de pollo (el mío casero. Puedes buscar en mi recetario o usar el que normalmente prepares o compres)
- 1 ajo
- Sal y aove
- Especias
- 1 clavo de olor
- Pimienta negra
- Tomillo
- Ajo de oso (si no puedes poner orégano, pero son diferentes)
- Cúrcuma
- Hinojo seco
- Colorante alimenticio (opcional)
Instructions to make to make Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas
- En una sartén con una gotita de aove añadiremos el ajo machacado con la piel y el clavo. Cuando comiencen a dorarse, añadimos la calabaza en trocitos.
- Una vez este doradita, añadiremos las setas descongeladas y escurridas. Doramos unos 5-7 minutos y añadiremos las espinacas, que cocinaremos otros 3-4 minutos.
- Mientas tanto.... el una sartén aparte, cortamos nuestra pechuga de pollo, Salpimentamos y sellamos ligeramente. Reservamos.
- Añadiremos a la sartén el caldo y las especias al gusto. Un cdita de tomillo, toque de pimienta, cdita de hinojo seco, cdita de cúrcuma y le puse un toque de colorante. Importante que lo pruebes y rectifiques al gusto.
- Una vez comience a hervir el caldo...añadimos el arroz y el pollo.
- Primeramente lo dejaremos 3 minutos a fuego alto y luego lo bajamos hasta completar 14-15 minutos. Yo use arroz redondo. Si cambias de arroz, fíjate bien en los tiempos. Lo tapé además los últimos 5 minutitos y lo dejé reposar 5 minutos antes de comer.
- Y listo !! Fácil verdad !!! Espero que te guste !!! Un saludo. 😚
As your experience and confidence grows, you will locate that you have much more natural control over your diet and also adapt your diet to your individual preferences gradually. Whether you intend to offer a recipe that utilizes less or more active ingredients or is a bit essentially hot, you can make simple modifications to achieve this goal. To put it simply, begin making your dishes in a timely manner. As for standard food preparation skills for novices you do not require to discover them yet just if you understand some simple cooking strategies.
This isn't a full overview to quick and very easy lunch recipes however its good food for thought. Ideally this will certainly get your innovative juices moving so you can prepare tasty dishes for your family members without doing too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this special food Steps to Make Favorite Arroz con pollo, setas, calabaza y espinacas. Thanks so much for your time. I'm sure you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment