Cocido galego

Cocido galego

Hey everyone, it is me, Dave, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Cocido galego. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.

Cocido galego is one of the most well liked of current trending foods in the world. It's enjoyed by millions every day. It's easy, it's quick, it tastes yummy. Cocido galego is something which I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Cocido galego, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cocido galego delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Cocido galego is 6-8 Comensales. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Cocido galego estimated approx 2 horas cocción.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Cocido galego using 10 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.

En Galicia, el caldo gallego es una de nuestras pócimas sagradas✨. No nos hemos caído en una marmita llena de caldo pero casi 😉
Con él se combate el invierno y se inicia la época del Entroido 🎭🥸🎭.
La receta variará según lo que se disponga en cada casa. Pero hay algo que es imprescindible, y son los grelos, el lacón y las patatas de Coristanco o da Terra Chá.
Habitualmente, siempre salimos a casas de amigos a compartir el cocido, en otras ocasiones vienen aquí, o incluso acudimos a restaurantes de toda la vida, a distintas localidades de Galicia y así no disfrutar sólo de su gastronomía, como son: Laza donde los peliqueiros son los protagonistas, Verin donde los cigarróns siguen recorriendo las calles desde el S. XVI, o Xinzo de Limia para disfrutar de las Pantallas.....

#cousasdamiñaterra

Ingredients and spices that need to be Get to make Cocido galego:

  1. 1/2 Kg Garbanzos
  2. ~12 Patatas
  3. 500 g Grelos
  4. 1 Calabaza pequeña
  5. 1 Lacón entero casero
  6. 6 Chorizos frescos
  7. 2 Muslos de pollo de corral
  8. Filloas
  9. Aceite de oliva virgen extra
  10. Sal

Instructions to make to make Cocido galego

  1. Como el lacón está salado. 3 días antes, lo ponemos en remojo y le cambiamos el agua cada 12 horas, para que esté en su punto. Llegado el día del cocido, en una olla grande llena de agua, lo ponemos a hervir de 2,5 a 3 horas.
  2. El chorizo fresco es indispensable, pero el pollo fue capricho de un comensal de última hora.
  3. Limpiamos los grelos, los picamos y los ponemos a hervir en otra olla. Le cambiamos el agua dos veces, para que pierda el amargor. Cuando estén blandos, los escurrimos. Reservamos.
  4. La noche de antes, ponemos los garbanzos en remojo. Y al sacarlos, los enjuagamos y escurrimos.
  5. Pelamos la calabaza y las patatas, y las cortamos a trozos.
  6. En otra olla, ponemos los garbanzos, los chorizos, los muslos de pollo, la calabaza y las patatas. Le echamos un buen chorreón de aceite y sal, y lo dejamos cocer hasta que los garbanzos estén en su punto.
  7. Por otro lado, hacemos las filloas. En esta linda tierra, hay costumbre de tomar filloas ‘como si fuera pan’ mientras tomamos el cocido; así que por un día, no las comemos todas, de postre 😉
  8. Cortamos el lacón a trozos y servimos en un plato.
  9. Separamos las patatas, los garbanzos, los grelos y el chorizo, y servimos todo en platos separados. De esta manera, cada comensal escoge lo que más le apetece.
  10. A disfrutar! ❤️🎭🥸🎭❤️

As your experience as well as self-confidence expands, you will find that you have a lot more natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your personal tastes gradually. Whether you want to serve a recipe that utilizes fewer or more active ingredients or is a bit more or less spicy, you can make easy changes to attain this objective. Simply put, start making your recipes promptly. As for fundamental food preparation abilities for novices you don't require to learn them yet just if you understand some basic food preparation techniques.

This isn't a complete overview to quick as well as simple lunch dishes however its excellent something to chew on. With any luck this will obtain your creative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Speedy Cocido galego. Thank you very much for reading. I am confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Arroz con verduras

Camarones al ajo y fideos de calabazas

Torres de calabaza, queso y espinacas ♥️