Potaje Canario (la versión de mi madre)

Potaje Canario (la versión de mi madre)

Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Potaje Canario (la versión de mi madre) . One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Potaje Canario (la versión de mi madre) is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is simple, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. Potaje Canario (la versión de mi madre) is something which I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Potaje Canario (la versión de mi madre) , starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Potaje Canario (la versión de mi madre) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Potaje Canario (la versión de mi madre) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Potaje Canario (la versión de mi madre) estimated approx 60 minutos.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Potaje Canario (la versión de mi madre) using 12 ingredients and 14 steps. Here is how you can achieve it.

Este potaje, lo aprendido mi madre en Canarias, España. Ella lo llama potaje de verduras, esta muy rico sacia, calienta y es de digestión ligera. Espero que os guste.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Potaje Canario (la versión de mi madre) :

  1. 1 manojo acelgas
  2. 1 pimiento verde
  3. 1 tomate
  4. 1 o 2 calabacines blancos (según tamaño), tb valen verdes pero pelados
  5. 1 trozo calabaza (más o menos la misma cantidad que de calabacín)
  6. 1 o 2 patatas (según el tamaño, que sea la misma cantidad que de calabacín o calabaza)
  7. 1 chirivía, si no quieres poner patata.
  8. 3 dientes Ajo
  9. Perejil o cilantro fresco
  10. 1 Mazorca de maíz. (puede ser dulce)
  11. 1 hueso Tuétano, o costillas frescas.
  12. Sal y aceite de oliva.

Instructions to make to make Potaje Canario (la versión de mi madre)

  1. Limpiamos las acelgas, solo usaremos las hojas que picaremos grandecito. (El resto podemos guardarlo para hacer un caldito, otro día).
  2. El pimiento lo lavamos, le quitamos las pepitas, y lo picamos. El tomate lo lavamos y picamos.
  3. El o los calabacines los lavamos y pelamos. Reservamos cortamos un trozo grandecito y el resto lo picamos en medias lunas ni muy finas, ni muy gruesas.
    La calabaza igual, después de pelada, reservamos un trozo grandecito y picamos en trozos pequeños.
  4. Sigue este paso sino quieres ponerle chirivía. La patata la lavamos y pelamos y se añade en trocitos cortados en trozos irregulares rompiendo la patata, para que suelte fécula.
  5. Sigue este paso si no quieres ponerle patata. Lava y pela la chirivía, corta un trozo grandecito, menos de la mitad, y pica el resto.
  6. Metemos todo lo anterior en crudo dentro una olla tradicional de unos 5L, y le añadimos agua hasta la mitad o menos, ya que luego la verdura suelta agua y quedaría muy acuoso. Encendemos el fuego para ir calentando el agua a fuego suave.
  7. Pelamos los ajos y los cortamos a daditos, reservamos. Lavamos y picamos el perejil o el cilantro. Luego realizamos un majado con el ajo y el perejil y un poco de aceite. Lo añadimos a la olla.
  8. Se añade el hueso limpio, y la mazorca de maíz.
  9. Añadimos 1 o 2 cucharaditas de pimentón, puedes hacerlo en crudo o dorarlo con un poco de aceite en una sartén aparte y añadirlo a la olla.
  10. Añadimos un chorreón de aceite y un pellizco de sal.
  11. Subimos el fuego al tope, y cuando borbotee lo puedes bajar a medio fuerte. Dejarlo cocer unos 20mt, o hasta que esten todas las verduras blanditas.
  12. Cuando estén blanditas, apagamos el fuego, los trozos grandes los machacamos contra las paredes de la olla para darle cuerpo al caldo. También puedes sacarlos, y triturarlos con la batidora, y luego vuelves añadir a la olla.
  13. Sacamos el hueso y la mazorca, de la que cortaremos un trozo para cada comensal.
  14. Servir calentito con su mazorca.

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly discover that you have more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your personal tastes gradually. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or more ingredients or is a bit more or less spicy, you can make simple modifications to accomplish this objective. To put it simply, start making your recipes on time. As for standard food preparation skills for novices you do not need to discover them yet only if you grasp some straightforward food preparation techniques.

This isn't a full guide to fast as well as easy lunch dishes yet its good food for thought. Ideally this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare delicious meals for your family members without doing a lot of square meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Ultimate Potaje Canario (la versión de mi madre) . Thank you very much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Torres de calabaza, queso y espinacas ♥️

Crema de calabaza

Galletas suaves de avena y calabaza asada para bebés BLW (+6 M) 👶🏼