Pan de calabaza
Hey everyone, it is Brad, welcome to our recipe site. Today, we're going to make a special dish, Pan de calabaza. It is one of my favorites. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Pan de calabaza is one of the most popular of current trending meals in the world. It is simple, it's fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. Pan de calabaza is something which I've loved my entire life. They're nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Pan de calabaza, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan de calabaza delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Pan de calabaza using 5 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.
Mi madre hacía el pan en casa de sus padres en el horno que había construido mi abuelo. Era cuando se amasaba en cada casa y el "furmientu" (la masa madre) pasaba de casa en casa. Mi padre trabajó en una panadería durante un tiempo estando soltero. Así que hacer pan siempre me ha atraído. Era como un reto y como un homenaje a mis padres.
He investigado y encontrado miles de recetas. Hoy os comparto un pan que, aunque nunca lo hicieron mis padres, tiene la apariencia del pan de pueblo. No es pan dulce aunque se amasa con calabaza en lugar de agua. #delantaldorado
Ingredients and spices that need to be Take to make Pan de calabaza:
- 500 gr calabaza cocida
- 1 sobre levadura seca de panadería (o el triple de fresca)
- 2 cucharadas pequeñas miel
- 500 gr harina integral de espelta (u otra harina)
- 2 cucharadas pequeñas sal
Steps to make to make Pan de calabaza
- Cocer la calabaza con agua y sal. Cuando esté blanda se escurre. Guardamos el caldo de la cocción. A la calabaza cocida se le mete la batidora y se deja hecha puré.
- En medio vaso del caldo de cocer la calabaza, cuando ya no esté muy caliente, ponemos la levadura y dejamos que repose durante cinco minutos. Luego añadimos la miel y revolvemos.
- En un recipiente ponemos la harina y la sal, las mezclamos y hacemos un agujero en el centro. Ahí ponemos el agua con la levadura y la miel y seguidamente la calabaza hecha puré.
- Mezclamos todo poco a poco hasta que se forme una masa espesa y pegajosa. Ponemos un poco de harina sobre la mesa y colocamos la masa encima, amasamos durante diez minutos hasta que la masa sea homogénea y elástica. En este punto yo utilicé harina normal.
Devolvemos la masa al recipiente, la tapamos con un paño de cocina y dejamos que repose durante dos horas. Pasado ese tiempo habrá aumentado casi el doble su tamaño, desinflamos la masa golpeándola y dejamos que repose otros diez minutos. - Entonces le damos a la masa forma de hogaza y lo colocamos en una bandeja del horno que previamente podemos haber untado con aceite para que no se pegue, volvemos a tapar con el paño de cocina y dejamos que repose durante otra hora. Entonces le podemos hacer unos cortes con el cuchillo y la metemos en el horno.
- Horneamos a 220 grados durante cuarenta o cuarenta y cinco minutos. Lo sacamos y dejamos enfriar en una rejilla metálica.
As your experience and also confidence grows, you will discover that you have much more all-natural control over your diet and adapt your diet plan to your personal tastes in time. Whether you wish to offer a dish that makes use of fewer or more ingredients or is a little more or less zesty, you can make straightforward adjustments to accomplish this objective. In other words, start making your recipes promptly. As for standard food preparation abilities for newbies you don't require to learn them but just if you grasp some basic cooking strategies.
This isn't a full overview to quick as well as easy lunch dishes however its excellent food for thought. Ideally this will certainly get your innovative juices streaming so you can prepare delicious dishes for your family without doing too many square meals on your journey.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Super Quick Homemade Pan de calabaza. Thanks so much for reading. I am confident you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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